Sasha Weemaes Sport Vlaanderen- Baloise wint Trofee Maarten Wijnants. Scarlet Souren het sterkste bij de vrouwen.

Sasha Weemaes van Sport Vlaanderen-Baloise heeft de Trofee Maarten Wijnant in Houthalen Helchteren gewonnen. Hij was de sterkste in de massa sprint. Halfweg koers vormde zich een kopgroep van 6 man. Die snel een voorsprong van boven de minuut namen. Lange tijd zag het er naar uit dat ze het gingen halen echter in de laatste 20 km schroefde het peloton het tempo op en in de laatste ronde liep alles samen. In de massa sprint was Weemaes de sterkste.

Bij de vrouwen was het een gesloten koers en moest een massasprint gaan beslissen wie met bloemen huiswaarts kon keren. Hier was Scarlet Souren van WV Schijndel de sterkste en mocht de bloemen in ontvangst nemen.

It's not allowed to copy content of this page