Tim Merlier wint Ronde van Limburg

Tim Merlier heeft de Ronde van Limburg gewonnen. De renner van Alpecin-Fenix profiteerde van het feit dat Brent van Moer, die als koploper, in de laatste kilometer de verkeerde afslag nam. Van Moer volgde op aangeven van een seingever de afslag voor de ploegleiderswagens terwijl hij eigenlijk rechtdoor zou moeten rijden. Van Moer had het grootste deel van de Belgische eendagskoers voorop gereden. Hij ging al na 60 kilometer in de aanval met Cédric Beullens van Sport Vlaanderen-Baloise en Sven Burger van Beat Cycling. Van Moer was de sterkste van dit trio. In de finale sloten nog enkele achtervolgers aan. Echter op de voorlaatste kasseistrook ging hij er alleen vandoor. En met nog 5 kilometer voor de boeg bedroeg zijn voorsprong 30 seconden. Echter in de laatste 500 meter ging het mis.

It's not allowed to copy content of this page