Lorena Wiebes wint eerste etappe Boels Ladies Tour

Lorena Wiebes , van Team Parkhotel Valkenburg, heeft de eerste etappe van de Boels Ladies Tour gewonnen. In Weert was ze in de massa sprint te snel voor Kirsten Wild en Letizia Paternoster. De etappe van Stramroy naar Weert bleef lange tijd gesloten en kenmerkte zich door enkele valpartijen. Onder andere Sarah Roy moest hierdoor de wedstrijd voortijdig verlaten. Bij het oprijden van de plaatselijke ronden ontsnapte Ashleigh Moolman van CCC-LiV en bouwde een kleine voorsprong op. Nadat Lizzy Deignan, Trek Segafredo, had geprobeerd om de kloof naar Moolman te overbruggen sloot in de laatste ronde het complete peloton aan. In de hierna volgende massa sprint was Lorena Wiebes veruit de snelste. Annemiek van Vleuten die ook bij een valpartij betrokken was blijft leidster in het algemeen klassement. Morgen wordt de etappe Gennep-Gennep verreden over 114 km.

It's not allowed to copy content of this page